A+ A A-
Δράσεις be pART!

Δράσεις be pART! (7)

Υποκατηγορίες

Τοπικές Δράσεις Be pART!

Τοπικές Δράσεις Be pART! (1)

Οι τοπικές δράσεις της ομάδας μας, αφορούν οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει οργανωθεί από το be…pART είτε εξ’ ολοκλήρου, είτε σε συνεργασία. Κέντρο αναφοράς θα έχουν το Ηράκλειο και έπειτα ολόκληρη την Κρήτη. Στόχος μας είναι να πάψουν οι δράσεις-δραστηριότητες να είναι κινήσεις «πυροτεχνήματα» όπως ίσως έχουμε συνηθίσει, αλλά να μπορέσουμε να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση ισχυρών απόψεων και προσωπικοτήτων στους νέους της περιφέρειας μας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας!

Προβολή άρθρων...
Εθνικές Δράσεις Be pART!

Εθνικές Δράσεις Be pART! (0)

Οι εθνικές δράσεις της ομάδας μας, αφορούν οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει οργανωθεί από το be…pART είτε εξ’ ολοκλήρου, είτε σε συνεργασία με αποδέκτες τους νέους όλης της Ελλάδος. Στόχος μας είναι μέσα από τις δράσεις-δραστηριότητες μας να δώσουμε την ευκαιρία συμμετοχής σε θέματα και προγράμματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό καθώς και πρόσβαση σε γενικότερη πληροφόρηση και εκπαίδευση νέων.

Προβολή άρθρων...
Διεθνείς Δράσεις Be pART!

Διεθνείς Δράσεις Be pART! (6)

Οι διεθνείς δράσεις της ομάδας μας, αφορούν οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει οργανωθεί από το be…pART είτε εξ’ ολοκλήρου, είτε σε συνεργασία με αποδέκτες πολίτες κυρίως στην Ευρώπη και έπειτα σε διεθνές επίπεδο. Αφορά προγράμματα κινητικότητας, όπου αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της συμμετοχής στην δημόσια ζωή, ιδίως ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες και εκείνων με αναπηρία, καθώς και της επιχειρηματικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Επίσης, στοχεύουν στην παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους και τέλος στην διευκόλυνση της ανάπτυξης καινοτόμων πρακτικών και πρωτοβουλιών.

Προβολή άρθρων...

Μαθαίνω Ρώσικα...πληρώνω ελάχιστα..!

Ασχολείσαι με τον κλάδο του Τουρισμού? Σου αρέσει να μαθαίνεις Ξένες Γλώσσες? Σκοπεύεις να επισκεφτείς χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης? Θέλεις απλά να ακολουθήσεις τις τάσεις της εποχής?

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ιταλία "Γίνε Επιχειρηματίας..Σκέψου το αδιανοήτο"

Η Ομάδα Νέων “bepART” συμμετέχει σε ένα Εκπαιδευτικό σεμινάριο, στην Ιταλία με θέμα “Be enterpreneur: Think the unthinkable”. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι από τις 1 έως τις 9 Νοεμβρίου.

Αναζητάμε 1 άτομο άνω των 18 ετών για να πάρει μέρος καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων. Η διαμονή τους και η διατροφή τους είναι  100% καλυμμένα καθώς και το 70% των εισιτηρίων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανταλλαγή Νέων στην Κύπρο με θέμα "Space for Dialogue"

Η Ομάδα Νέων «be..pART» συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στην Κύπρο σε συνεργασία με την Κυπριακή άτυπη ομάδα "Youth Dynamics", από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου με θέμα «Space for Dialogue».

Σκοπός του προγράμματος είναι 1) να φέρει σε επαφή νέους από διαφορετικά πολιτισμικά, κοινωνικά και θρησκευτικά υπόβαθρα και να τους εφοδιάσει με "εργαλεία" και ικανότητες να αναπτύξουν ευαισθησίες και συνείδηση γύρω από την διαπολιτισμικότητα. 2) να μάθουν και να καταλάβουν τις διαφορές καθώς επίσης και να είναι περήφανοι για να δεχτούν την δική τους πολιτιστική και προσωπική ταυτότητα που θα τους οδηγήσει να πετύχουν προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Γεωργία με θέμα "Responsible Citizens of an Intercultural Europe"

Η Ομάδα Νέων «be..pART» έγινε δεκτή και συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Γεωργία, από 28 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου με θέμα «Υπεύθυνοι  Πολίτες μιας Διαπολιτισμικής Ευρώπης».

Σκοπός του προγράμματος είναι 1) οι συμμετέχοντες να συζητήσουν και να μάθουν για έννοιες όπως: Ταυτότητα, Ευρώπη, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ενεργό συμμετοχή σε ένα πλαίσιο κοντινά συνδεδεμένο με τις δικές τους τοπικές κοινωνίες και 2) να αναπτύξει συνεργασία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές και Ανατολικές χώρες πάνω στον τομέα της συμμετοχής των Νέων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί παραθαλάσσια στο Kobuleti της Γεωργίας και κοινή Γλώσσα θα είναι η Αγγλική. Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι μέσα από την μη τυπική εκπαίδευση και τα υλικά που θα χρειαστούν είναι καλυμμένα πλήρως από το πρόγραμμα.

Αναζητάμε 3 άτομα άνω των 18 ετών για να πάρουν μέρος καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων. Η διαμονή τους και η διατροφή τους είναι  100% καλυμμένα καθώς και το 70% των εισιτηρίων τους. Επισημαίνεται ότι υπάρχει κόστος συμμετοχής 20 ευρώ, το οποίο ζητάει η οργάνωση που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα στην Γεωργία για την καλύτερη και σωστότερη προετοιμασία τους σε θέματα που δεν μπορούσαν να καλυφθούν διαφορετικά από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «YouthinAction».

Τα προγράμματα αυτά είναι μια εξαιρετική εμπειρία να γνωρίσει κανείς άλλους πολιτισμούς σε «βάθος» αναλογικά και με τον χρόνο που διαρκούν, να αισθανθεί βιώματα άλλων, να γευτεί παραδοσιακά φαγητά άλλων χωρών και να ακούσει γι’ αυτές. Μέσα από τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες θα καταλάβει κανείς την μικρότητα αυτού του κόσμου καθώς και το πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν, θα κάνει νέες φιλίες, θα αναζητήσει νέες λύσεις και θα έχει την δυνατότητα να περάσει ξέγνοιαστα  μια βδομάδα σε μια άλλη χώρα μακριά από την καθημερινότητα της ζωής του.

Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε mailστο info@bepart.gr αναγράφοντας:

1)Ονοματεπώνυμο,

2)Ηλικία,

3)Πόλη διαμονής,

4) Μία παράγραφο περιεκτική με:

a) τους λόγους που θα θέλατε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα αυτό,

β) αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες,

γ) αν ασχολείστε με θέματα εθελοντισμού και ενεργού πολίτη

 

και δ) τι θα θέλατε να μάθετε στο πρόγραμμα αυτό και πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αφού επιστρέψετε..!?

Διαβάστε περισσότερα...

Ανταλλαγή Νέων στην Ιταλία, με στόχο την προώθηση της Ισότητας των Φύλων

Σε ένα νέο πρόγραμμα κινητικότητας, συμμετέχει η ομάδα μας «be..pART», στην Ιταλία και στην πόλη Corigliano d' Otranto μέσω συνεργασίας με την Ελληνική οργάνωση “United Societies of Balcans” που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Ο τίτλος είναι Mind the G.A.P. - Gender, Art, Public Space και θα σμίξει συμμετέχοντες από χώρες κυρίως της Ευρώπης!

Διαβάστε περισσότερα...

Ανταλλαγή Νέων στην Λιθουανία, με θέμα την Ισότητα των 2 φύλων

Αθλητικά σπορ και ανάμεικτες ομάδες ανδρών και γυναικών. Μπορούν άραγε τα αγόρια να παίξουν ποδόσφαιρο με τα κορίτσια? Μια παλιά ερώτηση όπου συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Λιθουανία, την Πολωνία και την Λετονία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν μέσα από μια ανταλλαγή που θα έχει ως σκοπό να κατανοήσουν οι νέοι τις διαφορές μεταξύ των 2 φύλων μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανταλλαγή Νέων στην Αρμενία 10-17 Μαρτίου

Σε ένα νέο πρόγραμμα κινητικότητας νέων 18-25 ετών συμμετέχει η ομάδα μας «be..pART», στο Tsaghkadzor της Αρμενίας, μέσω συνεργασίας με την ελληνικη οργάνωση “System and G” που βρίσκεται στην Αθήνα. Το θέμα είναι «Μοιράζοντας και μαθαίνοντας μαζί» και θα σμίξει 10 συμμετέχοντες από κάθε χώρα (Ελλάδα, Αρμενία, Τουρκία) που θα μείνουν μαζί και θα εξερευνήσουν τις διαφορές και ομοιότητες των χωρών τους και θα προσπαθήσουν να λειτουργήσουν σαν μια οικογένεια μέσα από διάφορες δραστηριότητες (καλλιτεχνικές, διαδραστικές, εκπαιδευτικές, παιχνίδια, ξεναγήσεις κ.α.)

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS